DESIGUALTAT  ESPORTIVA 

IGUALTAT A L’ESPORT? 

La igualtat és el que molta gent pensa que ja hi ha a l’esport però, realment, no és així. Encara hi ha molta desigualtat esportiva, com per exemple en un esport tan conegut com el futbol, per què la població sols veu el futbol masculí? El femení també és molt interessant. Però, no sols al futbol trobem aquest desequilibri. Desigualtat entre sexes hi ha a tots els esports. 

Moltes xiquetes no practiquen esport perquè no veuen altres dones fer esport a la televisió. Si pensem en els xiquets, quasi tots practiquen algun esport o somien a ser esportistes d’elit, perquè tenen referents mediàtics masculins. Molts xiquets tenen com a ídol algun esportista molt bo i famós i, per això, en practiquen. 

Són molts els exemples on podem vore la desigualtat esportiva, com ara: 

  1. Si preguntes sobre noms d’esportistes, la majoria et contestaran més noms d’hòmens que de dones esportistes. 
  1. Si els xics i les xiques fan el mateix esforç físic i competeixen durant el mateix temps, perquè els xics cobren més que les xiques? 
  1. Les persones aficionades al futbol,  bàsquet o qualsevol esport que necessite alineació sols se saben la masculina, mai la femenina.  

I estos són només tres exemples perquè  ens n’adonem que encara hi ha molta desigualtat. En les nostres mans està canviar-ho. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *