Els Murals De Xàtiva

Una cosa molt destacable de Xàtiva són els seus murals. Cada un d’ells té una història darrere i ací, hem decidit posar atres dels més populars i representatius de Xàtiva:  

La llegenda del pam de Déu. 

Fa molts anys el cim on està l’ermita de Santa Anna i el penyal de l’ermita del Puig era part d’una mateixa serra sense separació. Les ermites estaven situades una en paral·lel a l’altra. En aquells temps remots a aquelles ermites vivien dos ermitans que cada matí eixien a la plaça i competien entre ells per veure qui dels dos alçava la polseguera més irrespirable i qui enviava més pols a l’ermita de l’altre.  

Conten que Déu, cansat de tanta discussió, va deixar caure la seua mà sobre la serra i va separar les ermites, les quals des d’aleshores tenen una distància de separació equivalent a un pam de Déu.  

Felip V  

Aquesta pintura representa a Felip V en forma de calavera i amb la inscripció killer (assassí en anglés), ja que va ordenar cremar la ciutat de Xàtiva l’any 1707. Aquesta pintura està situada  al costat de la plaça del mercat. 

Homenatge a Josep de Ribera 

Aquest mural, realitzat en les parets exteriors del col·legi d’educació infantil i primària Attilio Bruschetti, junt al jardí del bes de Xàtiva. Aquest mural envia el missatge “Utilitza els cinc sentits en allò que faces”. 

A la pintura veiem quatre figures de quadres del pintor barroc xativí Josep de Ribera: El xiquet coix, El somni de Jacob, Hècate i Els cinc sentit.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *