RACISME 

☹ Què és el racisme? 

Segons el Diccionari Normatiu de l’AVL el racisme és una “Doctrina que propugna la supremacia d’un grup ètnic sobre un altre i justifica l’explotació econòmica, la segregació social i, fins i tot, la destrucció física del grup considerat inferior”. És a dir, una ideologia que defensa la superioritat d’un grup ètnic enfront dels altres i justifica la seua explotació econòmica, la segregació social o la destrucció física. 

El racisme pot afectar tant adults com a menors i pot portar a El racisme pot afectar tant adults com a menors i pot portar a conseqüències molt greus. Respecte als adults pot crear-los barreres grans que no els permeten portar una vida normal com és l’exemple de no acceptar a algú en un treball només pel seu color de pell o origen. El que porta a una vida difícil. Pel que fa als joves el racisme podria considerar-se més perillós per les probabilitats de patir assetjament escolar que pot conduir a  t

  

terribles successos. El racisme en els joves pot portar-los a tindre una menor autoestima i confiança en ells, la qual cosa comporta l’afectació en la salut mental i augmenta el risc de suïcidi. 

Segons el lloc web de Centre Reina Sofia el 75% de joves espanyols 

no mostren actituds racistes, no obstant això en altres països com els Estats Units el racisme està més present. En el grup GIR pensem que sí que hi ha racisme a Xàtiva o almenys microracismes , com per exemple el fet de dirigir-se a algú cridant-li “negre” com a broma per a ells. 

En última instància, l’eliminació del racisme és un objectiu que 

requereix l’esforç i compromís de tots nosaltres. Si tots ens unim en la lluita contra el racisme i treballem junts per a crear una societat més justa i inclusiva, podem aconseguir un canvi positiu i durador. 

(•‿•). 

Una possible solució és que des de xicotets en els col·legis ensenyen sobre la diversitat humana i la igualtat per a evitar possibles casos de racisme en el futur.  També es necessitaria la col·laboració de les famílies per poder educar ciutadans respectuosos.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *