XERRADES INTE·LIGÈNCIA ARTIFICIAL UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALENCIA

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL 

El dijous 16 de febrer a les 9:50h va tindre lloc al saló d’actes de l’IES Josep de Ribera una xerrada sobre l’intel.ligència artificial. 

El ponent fou el professor titular de l’Universitat Politècnica de València i investigador de l’Institut Valencià d’Intel·ligència Artificial (VRAIN), Joanmi Alberola Oltra. 

La xerrada constava de dues parts: a la primera, es va explicar en quins projectes estan treballant a l’VRAIN, quines tècniques utilitzen i, el més important, la gran quantitat de dades que necessiten per a poder entrenar models d’intel·ligència artificial. En aquest punt, es va explicar el concepte de “Big Data”.  

S’exposà com a exemple el cas de l’aplicació de la IA per al futbol, on Microsoft col·labora amb LaLiga recollint estadístiques de cada jugador, jugada, partit, etc… Tota la informació és tractada i utilitzada per a fer estadístiques i models de previsió. 

Tot seguit, es va parlar de l’aplicació de la Intel·ligència Artificial al món de la medicina o l’economia entre d’altres disciplines. 

A la segona part de la xerrada, es va parlar de les titulacions d’informàtica que hi ha al campus de Gandia, que pertany a la Universitat Politècnica de València. Destacant el nou Grau en Tecnologies Interactives. El mateix ponent, imparteix docència en aquesta titulació i va explicar de què tracta, quina és la metodologia d’ensenyament-aprenentatge que utilitzen –molt basada en projectes-, i quina és també la seua projecció futura per a trobar feina.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *