La incapacitat d’adquirir serveis psicològics de qualitat

Amb l’incessant creixement dels preus, moltes persones denuncien que, a Espanya, rebre ajuda psicològica és ‘un luxe’ 

Manifestació d’estudiants per la salut mental  

Segons El País i El Confidencial, moltes persones denuncien que els serveis privats s’estan tornant cada volta més inaccessibles a Espanya, ja que cada vegada hi ha més gent que no es pot permetre anar a un psicòleg degut a les quantitats excessives de diners per sessió (50 o 60 euros, aproximadament). Molts pacients necessiten el recolzament econòmic de les famílies per poder rebre sessions, sobretot estudiants i universitaris. Al mateix temps, els serveis públics estan saturats i moltes vegades no són de la qualitat esperada, la qual cosa projecta un problema cada vegada major.  

Hi ha també moltes persones que reben un menyspreu cap als seus problemes per part dels psicòlegs de la seguretat social, ja que tampoc és la primera vegada que es denuncia una cosa similar o del mateix tipus. 

El retard en les llistes es deu, segons 20 minutos, a què la recomanació de l’OCD és que el nombre de psiquiatres a Europa ha de ser d’una mitjana de 18 professionals per cada 100.000 habitants, mentre que a Espanya està situat en 11. Açò es tradueix en mesos d’espera per a la primera sessió, i un altre nombre indeterminat de mesos per a les posteriors sessions d’entrevista.  

Molta gent està començant a visibilitzar el tema de la salut mental i a denunciar problemàtiques molt diverses relacionades amb aquest tòpic, i nosaltres, com a societat, hem de contribuir a la solució del problema. Els problemes mentals s’han expandit molt des de la quarantena, i això és obvi. El fet d’haver estat tancats per tant de temps afecta al correcte funcionament de la ment, ja que l’estrés i l’ansietat han taponat el fluxe i estabilitat del cervell. Després d’una crisi d’aquesta magnitud, la facilitat d’accés a serveis de salut de qualitat, tant física com mental, haurien d’estar presents de manera immediata. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *