El masclisme entre els jovens?

El masclisme és una ideologia que es basa en la creença de la superioritat de l’home sobre la dona, i que promou la discriminació, la desigualtat i la violència cap a les dones. El masclisme pot manifestar-se de diverses formes, des d’actituds i comportaments quotidians fins a lleis i polítiques que limiten els drets de les dones. Aquesta ideologia es troba arrelada en moltes societats al voltant del món, i és una de les causes principals de la desigualtat de gènere i la violència contra les dones. 

I sí, entre els jóvens hi ha masclisme. Molts jóvens creuen que no pateixen de masclisme o també que no existeix, però si creuen que no existeix és perquè no ho han viscut o no han tingut ningun conegut o amic/ amiga que haja patit d’aquest cas. Moltes vegades el masclisme es demostra per frases tipus : 

“les dones a la cuina” o “els homes són més racionals i les dones més emocionals” 

Al meu entendre crec que el masclisme actualment sí que està present però no tant com estava abans. Anteriorment les dones no podien, per exemple, votar o fer altres accions com treure diners del banc sense permís d’un home. Algunes possibles solucions seria ensenyar a les següents generacions al fet que no haurien de fer això i que haurien de tindre més valors. La igualtat entre dones i hòmens és tema necessari que es treballe a col·legis i instituts.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *