Grup d’Igualtat del Ribera

QUÈ ÉS EL GIR? 

El GIR és el Grup d’Igualtat del Ribera, un projecte on poden accedir  tots els que vulguen sense cap obligació. Si estàs interessat o  interessada amb l’activitat, aquesta és la notícia adequada per resoldre el teu dubte. 

El nom va ser inventat pels propis alumnes que hi participaven. Ells i  elles van ser els creadors del nom d’aquest grup. El GIR és un grup format per professorat i alumnat voluntari del centre que es reuneixen tots els dimecres a l’hora del pati al Saló d’Actes del centre per debatre i lluitar contra  discriminacions de tot tipus. Aquesta activitat serveix per poder  escoltar altres veus, aprendre a parlar en públic, relacionar-te amb altres companys i companyes de diferents edats, reflexionar sobre les  discriminacions sexistes, racistes i homòfobes i ajudar les persones que les pateixen. També és útil per empoderar-se i conéixer la cara  humana del professorat però sobretot crea un espai segur i de confiança on poder parlar amb total llibertat.  

Aquest grup es va decidir formar a partir de les peticions d’alumnat que patia assetjament o no se sentia integrat. Així, la professora de filosofia ja jubilada, Enriqueta García Pascual, va impulsar aquest projecte junt a Eugeni Mora, professor de Geografia i Història, i Ana Belén Pina, professora de Llengua castellana. 

Al GIR es realitzen distintes activitats, com ara debats,  gravació de vídeos, accions solidàries, tertúlies o dinàmiques de grup diverses, en les quals hi participen habitualment 30 o 40 persones aproximadament. Aquest curs 2022-2023, segons ens afirma Ana Belén Pina, actual coordinadora del projecte, hi han moltes  persones de l’ESO, i menys de bachiller, tot i que cada curs la tendència és diferent, ja que en cursos passats la mitjana d’edat de l’alumnat era major a la d’aquest curs.  

Per extreure la informació hem entrevistat a diferents persones del GIR. Agraïm la col·laboració a Ana Belén Pina, Eugeni Mora, Izan Palop i Irati de 1r ESO E, Carles Samit de 3r ESO B i a Marta  Carreres, Jose Antonio, Nico Nowak, Aarón Llobregat, Ismael Sadi,  Elis Tamer i Aylin Tamer de 3r ESO F.

“Ser feminista no és una moda”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *