SÓN ELS EXÀMENS L’ÚNICA MANERA D’AVALUAR?

Es pot aprendre i avaluar sense exàmens

Segons una part de l’alumnat de l’IES Josep de Ribera els exàmens no són l’única manera d’avaluar perquè es poden fer treballs i altres activitats. L’alumnat té molta pressió preparant els exàmens de totes les assignatures i, de vegades, els afecta en el rendiment a classe. A més, creuen que no aprenen més per realitzar més exàmens. 

La secció d’Actualitat hem preguntat també a professorat del centre i també hem trobat respostes que donen suport a l’opinió de part de l’alumnat. Al centre IES Josep de Ribera hi ha professorat que creu que es pot avaluar per mitjà de diferents activitats com ara tertúlies amb la classe, producció de textos, comportament i actitud a classe i treballs grupals i individuals.  

El professorat ens ha confirmat que moltes vegades l’alumnat es presenta als exàmens sense estudiar. Però, que avaluar de treballs també es fa complicat, en ocasions, ja que massa vegades es presenten incomplets o, encara pitjor, han fet ús de l’eina ChatGPT. Per això, cal diversificar els instruments d’avaluació. 

Al professorat també hem preguntat si alguna vegada s’han trobat alumnat estressat pels exàmens i com han actuat. A aquesta pregunta ens diuen que intenten tranquil·litzar l’alumna o alumne parlant i mediant amb ell. 

En conclusió, hi ha moltes formes d’avaluar els alumnes i que haurien de posar-se en pràctica 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *