Com tracta l’alumnat del ribera el material?

Alguns incidents en el curs 2022-2023 fan replantejar-se les mesures de convivència a la direcció de l’IES Josep de Ribera

Durant aquest curs 2022-2023 l’alumnat de l’IES està fent un mal ús del material al centre i l’equip directiu està rebent males notícies que succeeïxen constantment.

Actes com boles de paper al sostre, papereres trencades, el sòl de la classe arrencat, taules i cadires ratllades i amb xiclets, penja-robes i interruptors trencats són alguns dels actes que es repeteixen cada dia a l’IES Josep de Ribera. Però, el més greu ocorregut aquest curs ha estat l’incident del bany, en el qual un grup d’alumnes va embossar el bany amb una gran quantitat de paper i, a més a més, també a l’exterior del bany es trobava tot ple de paper.

L’opinió de Susanna Pallàs -cap d´estudis del centre- és que molts dels alumnes que actuen així ho fan per fer-se els graciosos, però no són conscients del que costa mantindre el centre. Així com tampoc són conscients que els diners per costejar aquests desperfectes són dels seus pares i familiars, dels , impostos que paguen.

Sobre l’incident del bany, s’ha decidit que la millor solució que es pot donar és eliminar el paper dels banys durant una temporada perquè l’alumnat entre en raó, ja que per al personal de neteja va ser un acte ofensiu i denigrant.

L’equip directiu treballa a trobar mesures que ajuden a entendre l’alumnat sobre la importància de no maltractar el material. Volen que l’alumnat entenga que totes les persones de la comunitat educativa és igual d’important, des del professorat, l’alumnat, el personal de neteja, psicòlegs i altres serveis de l’institut. La millor solució és l’educació en el respecte.

Façana de l’IES Josep De Ribera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *