Experiències al Batxillerat Artístic

Cóm són les experiències, treballs i projectes que es duen a terme al batxillerat artístic de l’IES Josep de Ribera.

Imatge del projecte realitzat a la planta d’ oncologia de l’ hospital Lluís Alcanyis de Xàtiva.

L´Institut d’Educació Secundària Josep de Ribera és un dels 33 centres que compten amb el Batxillerat d’Arts Plàstiques Imatge i Disseny de la província de València.

L’alumnat ens ha explicat que durant aquest curs i el passat han realitzat molts projectes, però els que més els han agradat i tornarien a fer han sigut: una mascara d’animal 3D, curtmetratges, videoclips o fer retrats i autoretrats al natural.

Un dels projectes realitzats al centre ha sigut pintar el sostre de la biblioteca. Tots els treballs han sigut al voltant de la figura de Joan Fuster ja que l’any 2022 s’ha commemorat el centenari d’aquest escriptor valencià.

Un altre projecte realitzat fora de l’IES ha sigut a l´hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, on es van encarregar de decorar la planta d’oncologia. El disseny es va elegir en assemblea i pensant colors i dibuixos relacionats amb el càncer.

El professorat que imparteix aquesta modalitat de batxillerat valora que “el batxillerat artístic dona més eixides i més opcions als nostres alumnes que volen tindre una eixida professional relacionada amb l´art”. Aquests estudis possibiliten a l’alumnat opcions noves per a elegir eixides professionals i tindre més oportunitats a les seues vides laborals, ja que els alumnes aprenen a millorar les seues tècniques de dibuix, d’escultura i realitzen treballs audiovisuals. Encara que no tot l’alumnat que l’estudia vol dedicar-se al mateix, les  opcions més comunes que ens han explicat són magisteri, tatuatge o disseny.

Imatge del sostre de la biblioteca de l’ IES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *